5 ting at overveje, når man køber solbriller online

5 ting at overveje, når man køber solbriller online

5 ting at overveje, når man køber solbriller online

Her er 5 ting at overveje, når man køber solbriller online. Solbriller anses ofte for at være et mode tilbehør. Men de er ikke blot en stilfuld accessories. Tværtimod er solbriller et vigtigt tilbehør til enhver, ung eller gammel, der bruger tid udenfor. Denne artikle fortæller dig hvad du skal tænke over når du køber solbriller online.

Solbriller beskytter øjnene mod solens skadelige stråler, hvilket igen forhindrer øjenlidelser samt hudkræft omkring øjnene. Desuden reducerer solbriller solens blænding, hvilket forhindrer øjnene i at vandre og skælde for meget som ofte forårsager hovedpine. Altså… solbriller giver sunde øjne.

Udvikling af solbriller
Solbriller har rødder i gamle Kina og Rom. I 1700’erne opfandt den engelske optiker, James Ayscough, blå og grønne briller for at behandle visse synsproblemer, og disse anses for at være en forløber for moderne solbriller.

I 1929 opfandt Sam Foster solbrille mærket “Foster Grant” som havde til formål at beskytte øjnene fra den lyse sommersol. Han solgte det første par Foster Grant solbriller på Boardwalk i Atlantic City, New Jersey. Turister flockede til hans stand, og i 1930 var solbriller offentligt kendt. I løbet af denne tid tog mange skuespillere og skuespillerinder til sig som et del af deres udseende. Det øger populariteten og Solbrillen blev et nødvendige tilbehør til sit look.

Solbriller var imidlertid ikke bare moderigtige; De tjente også som et yderst funktionelt redskab under anden verdenskrig. I midten af ​​1930’erne bestilte Army Air Corps det optiske firma Bausch & Lomb til at udvikle et effektivt bril, der ville beskytte piloter mod farerne ved sollys i høj højde. Firmaet producerede en unik mørkegrøn farvetone, der absorberede lys.

Denne polariserede linseteknologi blev skabt af Edwin H. Land, grundlægger af Polaroid Land Corporation. Udover dette konstruerede de også en lidt længen ramme omkreds for at beskytte en luftfartøjs øjne, som konsekvent kiggede nedad mod et flys instrumentpanel. I 1937 kunne offentligheden købe denne model, der blev solgt som Ray-Ban aviator solbriller.

Solbriller tjener altså flere funktioner og du bør være opmærksomme på de mange fordele ved at bære solbriller dagligt.

Solbeskyttelse
Solbriller hjælper med at beskytte øjnene mod ultraviolet (UV) stråling. Denne type stråling fra sollys har været forbundet med udviklingen af ​​grå stær, øjenkræft og øjenlidelser. Desuden beskytter solbriller den sarte hud omkring øjnene fra de stråler, der også forårsager rynker, for tidlig aldring og hudkræft. Kvalitets solbriller blokkerer 99 til 100 procent af solens skadelige UV-stråler.

Glare Reduktion
Solens blænding er særlig stærk på overflader som vand, sne og bilruder. Disse lysrefleksioner kan være meget distraherende og betydeligt hæmme syn. Dette er meget farligt, når du kører, kører motorcykel eller cykler, skiløb eller sejlads. Solbriller hjælper med at reducere blænding for sikrere syn. Polariserede solbriller er særligt effektive til at skære reflekterende blænding, når solen springer væk fra bestemte overflader.

Beskyttelse som et skjold
Solbriller fungerer som en skjold mellem dine øjne og de forskelige miljøforhold. Når du bærer solbriller i blæsevejr, reducerer de inddampningsgraden af ​​tårer og hjælper med at holde øjnene fugtige og komfortable. Hvis du bruger kontaktlinser, er denne beskyttelse specielt nødvendig, så linserne ikke tørrer ud. Desuden forhindrer solbriller ikke vindblæste partikler, såsom støv og snavs, i at komme i øjnene og forårsager en hornhinderabbe. Luksuriøse solbriller er meget effektive til at mindske potentialet for tørre øjne og øjenskader fra vindblæste partikler.

Hovedpine og øjenbegrænsning
Pupillen på forsiden af ​​øjet styrer, lysfølsommeheden. I svagt lys bliver Pupillen større eller udvidet sig for at få mere lys til at komme ind. I stærkt lys bliver Pupillen mindre for at forhindre for meget lys ramme nethinden.

Under rigtige solrige forhold er Pupillen ikke i stand til at justere sig lille nok til at reducere lyset til et behageligt niveau. Dette får en person til at klemme øjene samme for at reducerer og blokerende lys. Den skævhed forårsager muskel bliver trætte. Desuden kan konstant indsnævring af Pupillen føre til hovedpine og øjenlindring. Fordi solbriller reducerer mængden af ​​lys, der når øjnene til et mere hensigtsmæssigt niveau, elimineres behovet for klemme øjne sammen og få alvorlig pupilforstyrrelse. Brug solbrillerfor at øge din komforten, og undgå hovedpine og øjenlindring.

Her er de 5 ting at overveje, når man køber solbriller online. Vi har listet dem som 5 kvalitets krav, du skal tages i betragtning.

1. Ultraviolet beskyttelse
Ideelt set skal du finde et par solbriller, der spærrer 99-100 procent af ultraviolette stråler. I sidste ende bør nuancerne blokere både UVA og UVB, da disse stråler kan forårsage skade på øjnene. Du skal se efter solbriller mærket “UV 400”, som blokerer alle lysstråler med bølgelængder på op til 400 nanometer, som dækker alle UVA- og UVB-stråler. Hvis du gør det, vil øjnene blive sundere og forhindre rynker omkring øjnene.

2. Polariseret beskyttelse
Du bør også kigge efter linser, der er polariserede. I stedet for blot at gøre miljøet mørkere, reducerer polariserede linser blænding fra overflader som vand, glas og sne. De er meget bedre end standardfarvede solbriller til kørsel og visse sportsgrene, da de giver brugeren mulighed for at se tydeligere. Se f.eks. Tom Ford Olivier eller Oakley solbriller.

3. Linse med toner
Selvom polariserede linser tilbyder den bedste solbeskyttelsesbeskyttelse, vælger nogle tonede linser. Disse toner anvendes på solbrillerens linser for at hjælpe med at absorbere lys, når det passerer gennem dem. Den valgte farve er et spørgsmål om personlig smag, men der er et par vigtige farverelaterede fordele at overveje. Céline solbriller er ofte med tonede linser.

Grålinser:
Disse reducerer lysstyrken, men forvrænger ikke farven.

Brune og gule linser:
Disse farver reducerer noget solblænding, herunder den blænding, der skabes af den blå frekvens i sollys, hvilket kan få miljøet til at være uklar. Imidlertid forvrider det brune og rav-farvede farver mere end de gråtoner.

Gule linser:
Disse farver reducerer blåt lys bedre end brune linser, så de er virkelig gode til at skarpe billeder, men de giver mere farve forvrængninger.

Grønne linser:
Disse mindsker blænding og hjælper med at filtrere noget af det blå lys. De tilbyder også god kontrast mellem objekter.

Rose-objektiver:
Disse kan være et smart valg for dem, der er aktive inden for vandsport eller andre udendørsaktiviteter, fordi de giver god kontrast til objekter set mod blå eller grøn baggrund.

4. Polycarbonat linser vs andre materialer
Farvede eller polariserede polykarbonatlinser er en ideel plastik til solbriller. Konstrueret fra komprimerede plastrør, er disse linser modstandsdygtige over for slid. De er holdbar mod dem der lavet af glas eller anden plast. Dette svarer til øget sikkerhed for brugeren, hvis linsen gå i stykker.

Solbriller kan også laves af CR-39, som er en anden plastik, men det bruges mest i receptlinser. Glas er også en mulighed for linsemateriale, men det er tungt at bære og ikke så sikkert som polycarbonatlinserne.

5. Mode
I øjeblikket er de mest fashionable solbriller på marked dem med store rammer. På en måde er det et comeback fra det oprindelige design af solbriller, da de også havde brede rammer. Men ulempen er de kan have en tung ramme, som kan give nogle mennesker hovedpine. Mange af de store solbriller har dog i dag reducerer eller eliminerer dette problem ved letvægt stel af f.eks. titanium. De er lette, fleksible og holdbare.

Tak fordi du kiggende forbi 5 ting at overveje, når man køber solbriller online

Henrik Harmsen