9 super tips til at tage fede billeder

9 super tips til at tage fede billeder

9 super tips til at tage fede billeder med din iPhone

Ingen tvivl om at iPhone er et fremragende hardware, smart software, og det er nemt nok til at din bedstemor kan bruge den.

Dog har den sine begrænsninger når vi snakker kamera. Derfor for du lige 9 gode tips fra iKing så du kan forberede dine billeder, på en hurtig måde.

Her er 9 super tips til at tage fede billeder med din iPhone.

1. Brug genvej til dit kamera
Hvis du ønsker at skyde et hurtig billede behøves du ikke låse din mobil op. Så drop det med først at find din app, trykke på ikonet og vente på den indlæser. Det eneste du faktisk skal gør er at ”swipe” kameraets ikon (som er i højre hjørne på din mobil, når skærmen er låst) og så er du klar med det samme til at tage billeder.

2. Få bedre udstyr
Gør du meget i at tage billeder så vi foreslå at downloade nogle af de tredjeparts manuel kamera apps der er til rådighed. Alt efter hvad du ønsker kan du finde APP som folk har lavet til at skabe bed lukketid, ISO, hvidbalance og eksponering, hvilket betyder, at du ofte kan tage et billede med meget mere klarhed, end du ville være i stand til fra standard kameraet i din iPhone.

3. Tænk over hvad du ønsker af slutresultatet
Apples standard kamera tilbyder en række forskellige ”tilstande” med at tage billeder. Herunder panorama, firkantet, og foto. Det lyder som almindelig sund fornuft, men vi synes, at det virkelig hjælper at skyde i den tilstand, du planlægger at udgive billede i – for eksempel, når du tager et billede, som du ønsker at smide på Instagram. Her er det bedst du skyder i den ”firkantede tilstand” snarere end skydning i alm. billedtilstand, hvor du herefter skal beskære billedet.

4. Sluk din flash
De seneste generationer af iPhone flash er blevet forbedret meget end deres forgængere, men i slutningen af dagen, blitzen er stadig bare en LED lys. Det betyder det ikke er så stærk, og selv med den smarte teknologi der derfor ske mærkelig nuance på dine fotografier.
Prøv i stedet at skyde i naturlige lyskilder, eller hvis du optager om natten, skal du bruge programmet ”Kamera eksponering” for at øge lyset i billedet.

5. Fang de bedste billeder
Skal du jage en flok børn? Skal du på en ujævn tur? Forsøg sportsfotografering?
Hvorom alting er, kan ”burst mode” (tilgængelig for iPhone 5s og op) være lige den indstilling, du leder efter for at fange de bedste billeder. Apple inkluderet en ”burst mode” som oprindeligt er til at lave hurtige billeder = klare billeder af at objekt der er i bevægelse.
At skyde i Burst-tilstand er simplet. Det du skal er at trykke på udløserknappen og holde nede. Mens du holder udløserknappen ned, vil du se en tæller nederst på skærmen, så du ved, hvor mange skud du har snappet. Hvis du vil stoppe optagelsen, skal du blot løfte fingeren og dine ”burst skud” gemmes i din Kamerarulle. Herefter kan du vælge ud hvad du ønsker og så slette din ”bust rulle” af skud.
6. Tænd HDR Auto
Din iPhone leveres med en software funktion kaldet High Dynamic Range, eller HDR: Dette gør at du kan tage billeder, der kan have en høj kontrast af lyskilder (f.eks. en lys solnedgang mod et mørkere bjerg) og stadig fange en pæn billede uden at forvrænge hverken lys eller det mørke område af billedet. Din iPhone gør dette ved skyde flere billeder hurtigt efter hinanden på forskellige eksponeringer, og herefter sammenlægge dem sammen for at skabe et samlet billede.

Du kan manuelt slå HDR til eller fra kameraet, men vi foretrækker at bruge iOS 8s HDR Auto (tilgængelig for iPhone 5s og op) – den bruger oplysninger fra din iPhone sensor når du peger din mobil på et emne hvor kameraet så afgøre, hvornår et billede skal tages med brug af HDR korrektion – først herefter vil den slå HDR-tilstand til.

Du aktivere HDR ved den lille gule “HDR”, der vises nederst på skærmen.

7. Få billeder i bedre opløsning
Hvis du forsøger at skyde makrofotografering eller måske ønsker at forhindre dit iPhone kamera i et utydeligt billede, kan det være utrolig nyttigt at ”låse din fokuspunkt” på det emne du skal skyde billede af.
Du kan gøre dette ved at trykke på skærmen og holde på det pågældende emne, indtil du ser den gule AE / AF-lås alarm. Det betyder, at den automatiske lys måling og automatisk fokus måling er blevet låst på motivet. Ønsker du et andet fokus punkt, skal du bare trykke et andet sted på skærmen.

8. Brug lysmåleren til at lysne (eller mørkne) dine billeder
Hvis et billede er undereksponeret for din smag, kan du rette det ved at justere ikonet den ”gule sol” der er ved siden af fokus firkant. (altså når du holder fingrene på skærmen)
Bare tryk en gang på fokus firkant og eksponering, derefter kan du bruge ”solen” til at øge din eksponering ved at glide opad eller du kan mindske eksponeringen ved at skubbe nedad.

9. Undgå et rystet billede
Fordi iPhone er så tynd og lille kan der ske kamerarystelser og hertil et sløre billedet. Det sker især når du bruger den digitale udløser knappen. Så vend dig til at bruge knappen på siden af din iPhone (lydstyrken) og herved får du et bedre billede og undgå kamerarystelser.

Tak fordi du kiggede forbi 9 super tips til at tage fede billeder med din iPhone

Henrik Harmsen