Sådan spare du strøm på din iPhone

Sådan spare du strøm på din iPhone

Sådan spare du strøm på din iPhone

Viste du at en iPhonen på ”Flyfunktion” oplad dobbelt så hurtigt?
Alle iPhone der køre med styresystemet iOS7 og opad har nok opdaget at batteriet holder kortere tid end tidligere. Hovedårsagen er ikke de gennemsigtige menuer og ikonerne, der bevæger sig, når du går ind og ud af programmer. Skurken er de mange funktioner, som sker automatisk eller som bliver kørende i baggrunden, selvom du er gået ud af den aktuelle app.
Få et par timer ekstra batterilevetid ved at slå de funktioner fra, som du ikke bruger. Vælg dem, du kan undvære – og brug kun de funktioner og opdateringer, som du har brug for til daglig.
Nedenfor kan du få en liste med 7 hurtige indstillinger, du kan ændre – og yderligere et par tricks, der forlænger batteri tiden.

Sådan spare du strøm på din iPhone – 7 hurtige ændringer, der øger batterilevetiden:

1: Bluetooth
Slå bluetooth fra, hvis du ikke bruger funktionen til for eksempel et headset (en genvej findes ved at føre fingeren op fra bunden af skærmen)

2: Siri
Hun kan hjælpe, når du taler til telefonen, slås fra i Indstillinger > Generelt > Siri > Fra Automatiske opdateringer.

3: Luk ned for apps.
Slå de apps fra, du ikke bruger ofte under Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden

4: Automatisk lysstyrke.
Det er rart, at telefonen justerer sig efter lyset – men funktionen er en batterisluger. Find en lysstyrke, der passer dig, under: Indstillinger > Lysstyrke & Baggrund > Fra (juster på slider i stedet)

5: Hente E-mail.
Måske har du ikke brug for at telefonen tjekker mails så tit. Gå ind i: Indstillinger > E-post, kontakter, kalendere > Hent nye data

6: Automatiske app-opdateringer
Det kan du slås fra. I det mindste for apps og bøger. Gå ind her: Indstillinger > iTunes & App Store

7: Lokaliteter
Mange apps vil gerne vide, hvor du befinder dig. Det kan være smart, når det gælder kort eller vejrudsigten. Men slå alle de apps fra, der beder om din lokalitet, hvis det ikke giver mening for dig. Du finder funktionen her: Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester.

Om trådløs opladning til din iPhone

Kort fortalt: Induktiv opladning med trådløs energi op til 5W!

Qi (kinesisk for vital energi), udtales “chee” som i “cheese” er en ny universal standard for trådløs opladning af batteridrevne småapparater, såsom mobiltelefoner, iPods, MP3 afspillere og kameraer.

Den trådløse energitransmission sker ved elektromagnetisk induktion. Princippet er ret simpelt:Qi senderen (ladestationen) producerer energi som overførers trådløst til den ønskede Qi modtager (mobiltelefonen).

Fordelen ved Qi trådløs energi er, at mobiltelefoner og lader fra forskellige producenter kan gøres kompatible ved hjælp af Qi teknologien. Kravet til trådløs opladning er at både sender og modtager er Qi kompatible.

Nogle producenter lægger Qi teknologien ind i apparaterne ved “fødslen”, andre kan gøres kompatible med en række af vore produkter.

Mange producenter af smartphones m.v. såsom Nokia, Samsung,Sony,Motorola og HTC, har allerede integreret Qi teknologien i deres produkter og kan således oplades af Qi ladestationer. Antallet af produkter med integreret Qi teknologi vokser konstant, hvilket gør det muligt at oplade forskellige produkter fra en enkelt ladestation.

På iKing kan du købe et Qi Cover eller et Qi Card til at ligge under dit favorit cover. På siden finder du bordoplader og en radio med indbygget Qi oplader.

Om at send lydfiler i stedet for sms

Viste du at du kan sende korte lydklip i dine beskeder, når du har lyst til at lave en hurtig besked uden at taste.
Se mikrofon ved siden af ”mellemrum” tasten.

 

Henrik Harmsen